Sådärja!

publicerat i

Då har jag gjort min första dag på Universitet sedan i maj 2011, känns verkligen konstigt att inte vara ute på praktik något mera. Har varit väldigt skönt att bara kunna jobba för att sedan komma hem och då inte ha något mera på kalendern fram tills nästa arbetsdag. Att tillbringa ett halvår på barn - och ungdomspsykiatriska avdelningen har verkligen varit lärorikt, jag har fått möta barn och ungdomar med flertalet olika psykiatriska diagnoser som haft historier och erfarenheter som jag innan denna praktik inte trodde att barn kunde ha. Hursomhelst är nu den perioden över och såhär i efterhand tror jag inte att jag kunde ha varit inom en mer utvecklande verksamhet. Jag har utöver detta haft en mycket trevlig helg! Fredagen bjöd på avskedskalas med BUP personal och lördagen på middag med mamma och pappa samt hemskt trevligt umgänge med Marran och bästa Jowan.

Om vi då ska gå tillbaka till dagens trevligheter på campus så handlade det om vetenskapsteori. Enligt mig så var läraren fantastisk, han var, såg ut och pratade som en sann sådan! Vetenskapsman alltså. Intressant var det, han gick igeonom, logisk positivism, rationalism, hermeneutik, strukturalism och alla de gubbar som förespråkade dessa olika vetenskapsinriktningar och sätt att se på kunskap.

Det jag kommer ta med mig från dagens "good to know" är att Foucault var bisexuell, körde runt med en vit porsche iklädd läderbyxor med piskor och  andra lädergrejer i bagaget. Han hade älskare och älskarinnor som ålade runt på insidan, hade ett speciellt intresse för BDSM (därav piskan och lädergrejerna) och försökte sprida dessa kunskaper samt de filosofiska funderingar som cirkulerade i Foucaults huvud under den period som han faktiskt bodde i Uppsala mellan 1954-1958. Tiden i Sverige för Foucault slutade med att Uppsala och den dominanta domkyrkan på den tiden helt enkelt sparkade ut honom ur landet och han återvände till France. Tänk vad som hade kunnat hänt och vad spännnde det hade kunnat bli om han stannat här?! Ytterligare det faktum att han var bisexuell, ofta bar läderbyxor och körde runt med en vit porsche samt att han senare blev en av världens mest kända vetenskapsmän gör det bara mer intressant kan jag känna!



Här har vi honom! Synd att du inte fick stanna Foucault, mycket synd!
Nu blir det förberedelser inför kommande vetenskapskurs, ha en trevlig måndag allesammens :) 
                                                                                                                                                   MRAJ